RECEPTY

Rybí polévky nepatří pouze na štědrovečerní stůl

Zima, mráz a sychravé počasí již nenávratně vystřídaly slunečné dny. Pokud se chcete během dlouhých zimních večerů zahřát a ještě si pochutnat, uvařte si hustou polévku. Delikatesou jsou například rybí polévky, které jsou oblíbené po celém světě.

Davídkův sváteční guláš

Snad každá česká rodina má svůj zaručený recept na nejlepší guláš... Davídkův sváteční guláš je tvořen netradičním spojením kopru, worcesterové omáčky a červeného vína, což z něj dělá opravdovou delikatesu.

Ajvar - specialita ze srbské kuchyně

Ajvar pochází ze srbské kuchyně, a byl proto dlouho známý jako „srbský salát“ nebo „srbský zeleninový kaviár“. Tradičně se připravuje v polovině podzimu, kdy papriky jsou velmi hojné, je uchováván ve skleněných nádobách a spotřebovává se během celého roku.

Shepherd´s Pie

Shepherd´s Pie neboli Pastýřův koláč je původně anglický a irský recept, který v mnoha odlišných variantách existuje po celém světě. Původně sloužil k upotřebení zbytků z kuchyně, dnes se však připravuje z čerstvých surovin.

Salát ze sladkých brambor a kořeněné quinoi a brokolice

Připravte si vynikající salát ze surovin, které nejsou na jídelníčku často a možná je ani neznáte - sladkých brambor batátů a quinoi, semínek pocházejících z Jižní Ameriky.

Krůtí plátky s kuskusovým salátem a paprikovou omáčkou

Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Tradičně se kuskus podává s masovo-zeleninovou směsí. Tentokrát si jej připravíme s krůtími plátky a výbornou paprikovou omáčkou.

Jihomoravská hovězí pečeně

V minulých dílech jsme se převážně toulali po světě, nyní jsme pro vás připravili recept z rodné hroudy, výbornou jihomoravskou specialitu.

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Ti z Vás, kteří zatím neobjevili kouzlo pohanky, se možná i díky tomuto receptu rozhodnou zajistit pro ni stálé místo ve svém jídelníčku. Nejenže je pohanka bezlepková, ale také působí blahodárně na naše zdraví. Díky vysokému obsahu rutinu a vitamínu E má blahodárné účinky na naše cévy.

Kuřecí roláda s nádivkou

Tento týden jsme pro vás připravili kulinářskou pochoutku v podobě kuřecí rolády. Tato roláda působí lehce orientálně, avšak v kombinaci s kysanou smetanou a jogurtem je zdrojem důležitých acidofilních baktérií pro vaši unavenou mikroflóru.

Rychlý oběd či skvělá večeře - Gratinované špagety se sýrem

Nenáročné a jednoduché jídlo, oblíbené velkými i malými konzumenty. Pro svou jednoduchou a rychlou přípravu je velmi vyhledávaným receptem jako lehký oběd či rozumnou večeři.

Hlívová polévka na staročeský způsob

Potřebujete-li dostat vaše tělo zase do patřičné kondice, trochu vyčistit cévy a upravit váhu? K tomu nám protentokrát bude nápomocná hlíva ústřičná.

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Petrželové pesto

S pestem má většina z Vás spojenou středomořskou kuchyni. Receptů na pesto je tolik, kolik italských vesniček. Jeden z nich Vám přinášíme

Domácí hamburger

Většina lidí má hamburger za nezdravé jídlo z fastfoodu. Pokud si však uděláte domácí hamburger, tak dokážete vykouzlit chutné a zdravé jídlo.

Salát z červené řepy

Červená řepa. Jedni ji milují, druzí nenávidí. Řepa by, díky svým vlastnostem, měla tvořit základ naší stravy.

Snídaňové Burrito

Ano, milujeme tortilly. Hlavně pšeničné se dají na snídani připravit na mnoho způsobů. S fazolkami, masem, různými omáčkami nebo s vejci.

Zapečené brambory

Pokud se budeme dívat po české klasice, kterou má rád většina z nás, tak jí budou zapečené brambory. Jeden z mnoha receptů Vám přinášíme i my.

Omáčka Puttanesca

Potřebujete uvařit rychlou a velice chutnou omáčku k těstovinám. Doporučujeme vyzkoušet omáčku Puttanesca.

 

DOPORUČUJEME

Mlsounek

Bruschetta

Polívečka

Mrňous gril

Davídkův zátar

Běloušek

Smíšek