Rychlý oběd či skvělá večeře - Gratinované špagety se sýrem

Nenáročné a jednoduché jídlo, oblíbené velkými i malými konzumenty. Pro svou jednoduchou a rychlou přípravu je velmi vyhledávaným receptem jako lehký oběd či rozumnou večeři.

Uvařené špagety smíchané s masovou směsí, zapečené v troubě

1 balíček špaget
20 dkg Anglické slaniny
1 velká cibule
1 lžička koření Houbař
15 dkg vepřové plece
10 dkg strouhaného sýra - parmazán nebo jiný fermentovaný sýr
1 malý rajčatový protlak
3 polévkové lžíce Olivového oleje
1 lžička koření Boloňka
sůl dle chuti
oříšek másla

1. Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. Poté do nich vmícháme 1 polévkovou lžíci olivového oleje, aby se nelepily a necháme okapat.

2. Na 2 lžících oleje orestujeme plátky anglické slaniny, přidáme najemno nakrájenou cibuli.

3. Když cibule zrůžoví, přidáme kostičky vepřového masa a krátce orestujeme, poté přidáme směs Houbař, rajčatový protlak a směs koření Boloňka.

3. Vše promícháme, jemně osolíme a malinko podlijeme vodou. Necháme dusit 10 - 15 minut.

4. Hotovou směs vmícháme do špaget, vložíme do máslem vymazané zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem.

5. Zapékáme v předem vyhřáté troubě (200-220 °C) asi 15-20 minut.

6. Podáváme s ledovým salátem, krájenými rajčaty či jinou čerstvou zeleninou.