Krém z lososa

Mnozí nemají rádi typickou chuť rybího vývaru. Máme pro vás příjemnou alternativu krémové polévky z lososa zjemněné smetanou, které vás i krásně zasytí. 

Ingredience

1 filet z lososa bez kůže (cca 300 g)
1 l zeleninového vývaru
200 g cibule
350 g brambor
150 g mrkve
150 g řapíkatého celeru
80 g másla
4 stroužky česneku
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
sůl
muškátový oříšek
pepř

Postup

Při přípravě krémů se navíc vyhnete kuchání a vykosťování ryb i vaření rybích vnitřností. Připravit si ho můžete například z kousku oblíbeného lososa. 

Cibuli, mrkev, brambory a řapíkatý celer nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpusťte máslo a orestujte zeleninu dozlatova. Zaprašte lžící hladké mouky a chvilku restujte, poté zalijte vývarem. Přidejte pokrájený filet z lososa a vařte zhruba 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Vše následně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Do připraveného krému přidejte prolisovaný česnek dle chuti a zalijte smetanou. Osolte a dochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Vše vařte ještě zhruba 5 minut. Podávejte se snítkou kopru, kouskem opečeného lososa nebo s nokem z ricotty.

Přejeme dobrou chuť!