Kuřecí roláda s nádivkou

Tento týden jsme pro vás připravili kulinářskou pochoutku v podobě kuřecí rolády. Tato roláda působí lehce orientálně, avšak v kombinaci s kysanou smetanou a jogurtem je zdrojem důležitých acidofilních baktérií pro vaši unavenou mikroflóru.

Suroviny

Celé kuře alespoň 1400 g
Sůl (1 lžička)
Frýdečanka (2 lžičky)
Starší rohlík (2 ks)
Vejce (2 ks)
Mléko (1 dl)
Slanina anglická (150 g)
Tandoori masala (1 lžička)
Bílý jogurt malý nebo zakysanou smetanu malou (1 ks)
Máslo do pekáčku (50 g)

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku: pokrájíme rohlíky na kostičky, tyto si namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem, solí (dle chuti) a kořením Frýdečanka,  držitelem české značky kvality Vím, co jím. Přidáme pokrájenou anglickou slaninu a vše dobře promícháme.

Kuře si vykostíme, plát masa z něj jemně osolíme a doprostřed po celé jeho délce naložíme nádivku. Přes nádivku přehneme okraje plátu (ty se budou kousek překrývat) a roládu provázkem převážeme. Kraje "prdelky" rolády malinko zamáčkneme dovnitř, aby se náplň netlačila ven a též provázkem podélně zpevníme. V jogurtu rozmícháme koření Tandoori masala a roládu jím dokola potřeme. Pak roládu osolíme, vložíme do vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme přikryté zvolna 20 minut, pak odklopíme, teplotu zvýšíme a dopečeme jako klasické kuře s občasným podlitím a přelitím rolády výpekem.

Takto připravenou roládu doporučujeme podávat čerstvě upečenou s bramborovou kaší či hranolkami, vychlazená může být základem tradičních studených mís. Jako přílohu zde doporučujeme listovou zeleninu či salát z kysaného zelí.

Pokud chceme docílit opravdu kulinářského zázraku, je důležité každou surovinu receptu vybírat s maximální péči a důrazem na kvalitu, výsledkem budete opravdu mile překvapeni.

Dobrou chuť!