Rychlá polévka z dýně Hokaido

Dýně Hokaido je poslední dobou stále oblíbenější surovina v českých kuchyních. Je nejen výborná a rychle připravitelná na mnoho způsobů, ale hlavně je velmi zdravá.

Ingredience

 

Postup přípravy

Do hrnce vložte máslo a osmažte dozlatova cibuli. Poté k ní přidejte na kousky rozkrájenou dýni Hokaido. Tato dýně se narozdíl od klasické dýně nemusí loupat. Zalijte vodou tak, aby byla dýně pod vodou a rozduste doměka.

Když je hotovo, přilejeme zeleninový vývar a upravíme hustotu polévky tak, aby nám vyhovovala. Přidáme také sušený česnek a podle chuti trošku mletého zázvoru, kari koření a dosolíme.

Pokud chcete mít polévku úplně hladkou, je dobré ji rozmixovat ručním mixérem.

Do polévky lze přidat i smetanu a na ozdobu opražená dýňová semínka nebo čerstvé bylinky.