Zapečené brambory

Pokud se budeme dívat po české klasice, kterou má rád většina z nás, tak jí budou zapečené brambory. Jeden z mnoha receptů Vám přinášíme i my.

Potřebujete:

1 kg brambor
cibulka
uzená krkovička
sůl
šlehačková smetana
4 vejce
Frýdečanka

Postup:

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Následně je nakrájejte na kostičky. Mezitím si na pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, tak přidejte nakrájený maso a chvilku orestujte. Do připraveného pekáče dejte brambory i maso. Ve smetane rozšlehejte vajíčka a přidejte sůl a Frýdečanku. Vlijte to do pekáče a vše promíchejte.

Pečeme v rozehráté troubě přibližně 25 minut.

Dobrou chuť.